SOA Zelftest

Zelf testen op SOA

trichomonas-behandeling

Heeft u een vermoeden dat u besmet bent met Chlamydia, Gonorroe of Trichomonas, dan is de SOA Zelftest geschikt om dit zelf thuis te testen. De test is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Als u de SOA Test bestelt, krijgt u de test discreet en in neutrale verpakking thuisgestuurd. Volg nauwkeurig de aanwijzingen in de bijsluiter. Mannen en vrouwen nemen een urinemonster af en vrouwen dienen hierbij nog een vagina swab af te nemen. De monsters stuurt u vervolgens op naar het bijgeleverde adres door middel van de port betaalde retourbox. U betaalt dus geen kosten voor het retourneren van de monsters. Het laboratorium onderzoekt de monsters en na 7 dagen kunt u de uitslag online inzien.

Incubatie tijd bij verschillende SOA

Bij het zelf testen op een SOA dient u rekening te houden met de incubatietijd. Dit is de tijd tussen de besmetting en de klachten. Bij Chlamydia is de incubatietijd 1 tot 3 weken. Bij Gonorroe ligt de incubatietijd tussen de 2 tot 12 dagen en Trichomonas heeft een incubatietijd van 1 tot 4 weken. Houdt u zich aan deze periode voordat u gaat testen op een SOA. Wanneer u dit eerder doet, zal de test geen betrouwbare uitslag geven.

Betrouwbaarheid van de SOA zelftest

De SOA Zelftest van Microbiome is zeer betrouwbaar. De professionele analyse wordt ook toegepast in ziekenhuizen en is bekroond met de Amsterdam Inventor Award. Wanneer u precies de aanwijzingen volgt in de bijsluiter, zal de SOA Test een betrouwbaar resultaat geven.

De uitslag van de SOA zelftest

Is de uitslag van de SOA Test positief, dan bent u besmet met een SOA. Het is belangrijk dat u en uw (ex)partner(s) medisch worden behandeld door een arts. Een SOA kan leiden tot onvruchtbaarheid, buitenbaarmoederlijke zwangerschappen of infecties aan de baarmoeder. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met uw arts.

De SOA zelftest online bestellen

U kunt de SOA test makkelijk online bestellen (Bestel de SOA Zelftest online). De SOA test wordt discreet verpakt thuisbezorgd, aan de buitenzijde van het pakket is dan ook niet te zien wat de inhoud betreft.